Bibi’s ambities

Op naar de subtop!

21 oktober 2024, leestijd 4 minuten

Het wordt nog een hele klus voor Israël om Gaza bouwrijp te maken. Dan loopt de geleidelijke annexatie van de Westelijke Jordaanoever meer gestructureerd en ordelijk. Het is een beetje suf dat de Israëlische veiligheidsdiensten de aanslag van 7 oktober vorig jaar niet zagen aankomen, maar het was een mooie aanleiding om de resterende Palestijnse gebieden te vernietigen en te ontruimen. Al driekwart eeuw probeert Israël de Palestijnen duidelijk te maken dat het Bijbelse Palestina de zionisten toekomt, maar dat is kennelijk aan dovemansoren gericht. De Palestijnen blijven zich maar verzetten. Lastig hoor! Bibi is ambitieus maar ook realist genoeg om te beseffen dat hij zich niet met de meest moordlustige dictators kan meten. Daarvoor zijn ook niet voldoende Palestijnen beschikbaar. Hij ziet zichzelf wel graag opklimmen naar het ‘linker rijtje’, misschien wel de subtop!

Het succes van het zionisme staat of valt met goede marketing, of lobby zo u wil. Het is de immigranten die van over de hele wereld naar de berg Zion trokken, gelukt om velen te doen geloven dat zij terecht aanspraak maken op het land. Ik weet niet eens waar mijn overgrootouders woonden. Wat doet het er ook toe? Zionisten menen rechten te kunnen ontlenen aan waar voorouders duizenden jaren geleden zouden hebben gewoond. Daarbij citeren zij graag uit oude mythen en sagen over primitieve koninkrijkjes, en een bovenaards wezen dat hen als uitverkoren volk dit land van melk en honing heeft beloofd. Geweld en aanslagen door zionistische milities zetten de argumenten kracht bij. Medelijden en schaamtegevoel van de Westerse landen na de gruwelen van de nazi’s hielpen een handje. Dan heb je geen notariële akte of inschrijving bij het kadaster meer nodig. Ophoepelen die Palestijnen!

Elk weldenkend mens begrijpt dat immigranten niet ongestraft een bewoond gebied kunnen koloniseren. Bemiddeling door Westerse landen bij onderhandelingen tussen zionisten en Palestijnen heeft tot niets geleid, behalve gewichtige documenten en handen schudden voor de bühne. De zionisten hadden overal maling aan en veroverden alleen maar meer grondgebied. Dat leidde tot gerechtvaardigd verzet. Toen dat niet resulteerde in enige concessie van de bezetters, en de Westerse landen dat de normaalste zaak van de wereld vonden, ontstond onvermijdelijk gewelddadig verzet. De kolonisten slaagden erin dat als terrorisme te laten aanmerken. 

Het illusionaire wereldbeeld van het Westen is dat de zionisten goede, vredelievende mensen zijn, en Palestijnen slechte, terroristische barbaren. Israël wordt gezien als enige democratische staat in het Midden-Oosten en als buffer tussen de gevaarlijke Arabieren en het vrije Westen. De American Israel Public Affairs Committee heeft met financiële overtuigingskracht het Huis van Afgevaardigden en het Congres in de VS in de greep. Iedereen, van Republikein tot Democraat, gunt Israël het recht op ‘zelfverdediging’. Andere motieven komen bij hen niet op. Nederland hobbelt als trouwe bondgenoot braaf mee en blijft Israël onverkort steunen. 

Kolonisatie van een bewoond gebied voor een specifieke etnisch-religieuze groep immigranten, is een onhoudbaar gedrocht, hoe lang je dat ook probeert goed te praten. Dat leidt per definitie tot onoplosbare conflicten en een apartheidsstaat, nog afgezien van het grote aantal wetten en gebruiken die dat formeel en substantieel bevestigen. Volgens de Israëlische Wet op de Natiestaat is het land Israël het historische thuisland van het Joodse volk, waarin de staat Israël werd opgericht. De staat Israël is volgens de wet het nationale thuis van het Joodse volk, waarin het zijn natuurlijke, culturele, religieuze en historische recht op zelfbeschikking vervult.

De Staat Israël is gefundeerd op een gevoel van suprematie over andere volkeren, zeker over Arabieren zoals Palestijnen. Israël heeft met agressie en vernielzucht miljoenen mensen verdreven uit hun huizen, dorpen en steden. Veel ‘lastige’ Palestijnen verdwenen zonder aanklacht of proces achter de tralies. Israël gijzelt, isoleert en martelt veel meer Palestijnen, waaronder kinderen, dan het aantal Israëliërs dat door Hamas in oktober 2023 werd gekidnapt. De meeste Palestijnen werden met massadeportaties vanuit hun oorspronkelijke woongebieden overgebracht naar omheinde gevangenkampen en getto’s, zoals Gaza. Israël bepaalt of en wanneer water, elektriciteit, voedsel en medicijnen naar de kampen gaan. Het onthouden van voedsel en drinken aan Palestijnen is door Israël als oorlogswapen ingezet. 

Palestijnen worden collectief gestraft voor wat één of meer Palestijnen zouden hebben misdaan. Woningen van families van vermeende terroristen worden met de grond gelijkgemaakt. Israël ontmenselijkt en demoniseert Palestijnen. Bewindspersonen beschouwen hen ongegeneerd als barbaren of (minder dan) dieren. Niet alleen Palestijnen moesten het ontgelden. Ethiopische Joden die naar Israël emigreerden waren niet altijd welkom. Israëlische artsen dienden de prikpil toe aan vrouwelijke Joodse emigranten uit Afrika. Zonder dat de vrouwen het wisten, werden met injecties zwangerschappen drie maanden tegengegaan.

De totale vernietiging van Gaza en andere Palestijnse gebieden is in volle gang. Onder het mom van gerichte acties tegen militaire doelen, beschiet en bombardeert Israël, met een overkill aan explosieve kracht, civiele doelen, zoals woningen, scholen, ziekenhuizen en moskeeën. Israël ontziet bij deze extreme agressie geenszins locaties en tentenkampen voor vluchtelingen en ontheemden, die juist veilige zones zouden moeten zijn. Lichamen worden aan stukken gescheurd. Met tapijtbombardementen worden gehele Palestijnse woongebieden platgewalst. De genocide is in volle gang. Om te voorkomen dat de Palestijnen weer driekwart eeuw lastig doen, moet de hele boel met een ongekende hoeveelheid munitie worden uitgeroeid. 

Mao Zedong, Jozef Stalin en Adolf Hitler zullen hun hoge klasseringen niet kwijtraken aan Bibi, maar een plaats in de subtop van genocideplegers zit er zeker in!